E-mail Print PDF

Muzeul  Național al Hărților și Cărții Vechi are plăcerea de a vă invita să vizitați în perioada 10 – 15 iunie 2016  expoziția de artă  "EX LIBRIS BRÂNCUŞI - 2016", care se desfășoară la sediul muzeului din str. Londra nr. 39, sector 1, București.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 10 iunie 2016, ora 18.00.

 

Expoziția "EX LIBRIS BRÂNCUŞI – 2016"  este organizată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și  reunește lucrări semnate de unii dintre cei mai importanți pictori, sculptori și gravori ai momentului din România și de studenții lor.

 

Expoziția va fi prezentată anul acesta în mai multe orașe din România, Simpozionul Ex Libris "Constantin Brâncuși - 2016" fiind organizat de Ministerul Culturii, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte din București — Facultatea de Arte Plastice — Departamentul Grafică, Universitatea "Ovidius" din Constanța — Facultatea de Arte, Universitatea de Vest din Timișoara — Facultatea de Arte și Design, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi București, Consiliul Județean Constanța, Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, Consiliul Județean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea — Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, Consiliul Județean Vaslui, Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad, Consiliul Județean Mehedinți, Muzeul de Artă Drobeta Turnu Severin, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească" Târgoviște, Consiliul Județean Gorj, Muzeul de Artă Târgu Jiu.

 

În România, anul 2016 a fost declarat "Anul Constantin Brâncuși", pentru a aminti întregii lumi că în urmă cu 140 de ani, pe 19 februarie, în satul gorjean Hobița, se năștea părintele "Păsărilor măiastre", al "Coloanei Infinite" ("Coloanei fără sfârșit") și al multor alte capodopere intrate în istoria artei.

You are here Evenimente Arhiva EX LIBRIS BRÂNCUŞI - 2016