E-mail Print PDF

În perioada 24-28 august 2016 va avea loc cea de a 23-a ediție a TÂRGULUI INTERNAȚIONAL DE CARTE DE LA BEIJING, China, eveniment la care România este invitată de onoare, alături de celelalte țări central și est-europene.

Participarea țării noastre la eveniment este susținută de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, și poartă mesajul "Booking Romania".

Din delegația României la Târgul Internațional de Carte de la Beijing face parte și dl. Ovidiu Dumitru, managerul Muzeului Naţional al Hărţilor și Cărţii Vechi, care va prezenta cele două albume cartografice "DESCRIPTIO DANUBII. Hărțile Dunării în patru secole de cartografie " și "DESCRIPTIO PONTI EUXINI. Marea Neagră în patru secole de cartografie".

Delegația României, prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Beijing, este formată din: Ligia Deca - consilier de stat, Irina Cajal - subsecretar de stat, din partea Ministerului Culturii, Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei, Cristina Andrei, director al Muzeului Național George Enescu, Ovidiu Dumitru, director al Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Andrei Mihail, muzician, Matei Vișniec, poet și dramaturg român, Grigore Leșe, interpret de muzică tradițională românească, și Cristian Todie, artist vizual. Din partea Institutului Cultural Român vor participa Mihaly Zoltán Nagy, vicepreședintele ICR, Cristina Liberis, secretar general adjunct al ICR, Bogdan Popescu, directorul Centrului Național al Cărții (CENNAC), Silvia Sâmihăian, expert în cadrul CENNAC.

La standul României vor fi expuse peste 1200 de titluri de albume și cărți, apărute la 20 edituri românești, precum și traduceri din autori români, publicate cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul ICR. Cărțile românești vor fi ulterior oferite, prin intermediul Ambasadei României, Institutului Cultural Român de la Beijing, Catedrei de Limba Română din cadrul Universității de Limbi și Literaturi Străine, Beijing.

Biblioteca Națională a României pune la dispoziția ICR peste 120 de titluri de carte, pentru o Expoziție dedicată traducerilor din limbile chineză și română.


Târgul Internațional de Carte de la Beijing a avut loc pentru prima dată în 1986 și a devenit unul dintre primele patru târguri internaționale de carte din lume. Evenimentul se desfășoară în fiecare an la sfârșitul lunii august și reunește editori, organizații, scriitori și vizitatori din 82 de țări.

România a participat pentru prima dată cu un stand de țară la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) în 2015, cu ocazia inaugurării Institutului Cultural Român din Beijing.

Partenerii ICR pentru evenimentul din acest an sunt Ministerul Culturii, Biblioteca Națională a României,  Fundația Bartoc.

You are here Evenimente Arhiva Târgul Internațional de Carte de la Beijing, China