Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Charte von der Moldau und Walachey

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marți, 9 aprilie, ora 18:00,  la Muzeul Hărţilor va avea loc un nou concert al stagiunii Cartografii Sonore, parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte, derulat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Va fi adusă în atenția publicului  lucrarea Charte von der Moldau und Walachey / Harta Moldovei și a Valahiei, publicată de cartograful german Franz Ludwig Güssefeld în anul 1785.

În secolul al XVIII-lea, cartografia se bazează tot mai mult pe date ştiinţifice, iar hărţile sunt elaborate în urma unor măsurători topografice din ce în ce mai precise. Este şi cazul acestei hărţi a Moldovei şi Valahiei, întocmită pe baza descrierilor, cercetărilor şi măsurătorilor la faţa locului, întreprinse de cartografi ruşi, germani şi austrieci. Cele două teritorii sunt prezentate amănunţit – cu împărţire administrativă, graniţe, fortificaţii, localităţi, drumuri etc. – iar acurateţea reprezentării cartografice depăşeşte alte hărţi contemporane.

Evenimentul va continua cu un recital de operă: arii de operă, arii de oratorii, lieduri și piese românești. Vor concerta  artiștii Sandra Eliza Bărănescu,  Andreea Plopeanu,  Andreea Brăilă , Bogdana Iliescu, Ana Elena Ciobanu, acompaniați la pian de Marta-Claudia Tudor. Repertoriul variat va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, George Frideric Händel, Antonio Vivaldi, Antonín Dvorák, Charles Gounod ș.a.

Accesul la eveniment este GRATUIT, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site-ul muzeului.

Stagiunea Cartografii sonore este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a celebra Centenarul României, proiect cultural co-finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1 în cadrul Programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

 

La acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.