Cartografii sonore. Concertele MNHCV
Concertele Stagiunii Cartografii sonore continuă prin programul de toamnă cu un eveniment special marți, 2 octombrie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).
Evenimentul va fi dedicat hărții României Mari cu noile frontiere admise la Congresul de la Paris, întocmită în 1919, la scurt timp după încheierea Primului Război Mondial, de către generalul Constantin Teodorescu și profesorul dr. Vasile Meruțiu. Pe hartă, graniţele sunt trasate în unele zone cu o linie punctată; în colţuri apar planurile câtorva oraşe importante din provinciile istorice românești care, după momentul 1 Decembrie 1918, ajunseseră să fie unificate în România Mare.
Publicul este invitat să redescopere această hartă istorică ce va căpătăta, cu acest prilej, o „textură sonoră” inedită de jazz, rock și pop prin concertul susținut de KRiSPER. În virtutea ideii că vechiul și noul și-au găsit loc dintotdeauna în structura culturii și societății românești de-a lungul timpurilor, concertul va fi susținut de una dintre cele mai recente formule de jazz fusion din România.
Vor concerta: Adi Stoenescu: – pian electric, efx, Alexandru Badea – percuție, Harvis Cuni Padron – trompetă, efx, Michael Acker – bass, efx, Alex Arcuș – sax, efx, cinci muzicieni cu o bogată experiență concertistică pe scenele de jazz din România.
Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site.
Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri Sarica Niculițel din podișul Dobrogei, regiune care avea un statut cu totul special și în vremea Românei Mari.
Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi și a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România şi este un eveniment susținut de Banca Transilvania.