Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Poveştile ceaiului. China şi Argentina

În lunile februarie şi martie, la Muzeul Hărţilor spunem Poveştile ceaiului, într-o serie de ateliere pentru copii de 6 – 10 ani, susţinute de Asociaţia Artelier D.

E adevărat că ceaiul ne înviorează? De ce să bem ceai la ora 5? Există ceai roșu? Cine a inventat ceaiul? Dar de ce bea toată lumea ceai? –în spatele acestor simple întrebări se află tot atâtea provocări pentru a porni pe un drum al cunoașterii dintr-o perspectivă inedită. Spunând povestea ceaiului explorăm, ceașcă cu ceașcă, istoria capitalismului, a industrializării și a cuceririi lumii de către marile imperii. La programul Poveștile ceaiului, învățăm geografie și istorie, în jurul unei cești de ceai și al unei hărți.

Dezlegăm un joc-ghicitoare și desenăm harta ceaiului. Spunem istoria celor mai cunoscute patru soiuri și tradiții de ceai: verde Longjing, maté, rooibos și ceaiul englezesc de la ora 5. Cercetăm minuni naturale și simboluri culturale din China, Argentina, Africa de Sud și Marea Britanie.

Duminică, 9 februarie, ora 11:00Împăratul Shennong și frunzele magice:  Vorbim despre drumul ceaiului spre Europa,  traseele Drumului Mătăsii și Marelui Zid.

Sâmbătă, 29 februarie, ora 11:00Maté în ritm de tango: Discutăm despre comoara familiei Neumann și băutorii de maté, despre Darwin în Patagonia și alpiniștii Muntelui Aconcagua.

 

Vârste recomandate: 6 -10 ani;

Durata unui atelier: 1 h 30 min;

Tarif: 25 lei / participant;

Participare: numai pe bază de înscriere, completând formularul disponibil aici

✔ La aceste programe invităm nu doar copiii, ci și părinții interesați,  în urma rezervării și achitării taxei. Dacă un părinte dorește să participe alături de copil va achita taxa de 25 de lei.