Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Ghid junior. Călători și exploratori descoperă pe hărți biodiversitatea din București

Pe 1 iunie și 9 iunie, de la ora 15:30, Muzeul Hărților și Asociația Learning by Teaching invită copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani la noi ateliere în cadrul programului Ghid Junior. Pe 5 iunie este Ziua Protecției mediului, așa că ne propunem să descoperim biodiversitatea din București și detalii despre speciile protejate care trăiesc printre noi.

Vom căuta răspunsuri la întrebări precum: Ce sunt arborii seculari? Există specii de plante sau animale protejate în curtea Muzeului Hărților? Ce specii autohtone îi încântau pe bucureșteni în trecut? Dar acum?

Copiii vor parcurge un traseu interactiv și vor realiza jocuri care să-i ajute să cunoască biodiversitatea din București, alături de ghizii voluntari pasionați de natură și științe: Ana Negoiță, Bianca Vlad, Maria Zamfir, Hubert Petcu, Andrei Simion, Andrei Veneticu. Scopul acestei călătorii este conștientizarea importanței păstrării și conservării patrimoniului natural din spațiul urban: parcuri, grădini, fauna și flora din orașe, ce trebuie protejate.

Atelierele se desfășoară în cadrul unui proiect finanțat de Institutul Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor Istorice (sesiunea I / 2024).
Participarea se face pe bază de înscriere AICI și achitarea tarifului de 4 lei / copil.
Durata: cca. 90 minute
Vârste recomandate: 7-12 ani
Contact: learningbyteachingsteam@gmail.com