Evenimente Speciale
Orașele în care trăim sunt din ce în ce mai mult sufocate de construcții, de blocuri imense, de mașini, iar spațiile verzi sunt tot mai des sacrificate în procesul de urbanizare. Dar ne-am putea imagina lucrurile evoluând în sens opus? Am putea avea orașe în care amprenta și intervenția umană asupra naturii să nu fie atât de vizibile? Ce sunt ariile naturale protejate și de ce avem nevoie de ele?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem în cadrul unui tur ghidat special, intitulat Călătorii prin arii protejate, susținut de Alexandra Sbiera, voluntara Muzeului și absolventă a Facultății de Geografie. Vă invităm miercuri, 29 noiembrie, de la ora 17:00, să discutăm despre grija pentru natură și conservarea ei, atât în țara noastră cât și în restul lumii. Vom descoperi cum au devenit Parcul Natural Văcărești și Parcul Natural Balta Mică a Brăilei zone ocrotite, dar și cine a desemnat prima arie protejată din România. Vom prezenta locuri precum Parcul Natural Gran Paradiso din Italia sau Parcul Național Yellowstone din SUA și vom identifica pe hartă o serie de particularități ale zonelor ce vor fi prezentate.
Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile și pe bază de înscriere aici.
Alexandra Sbiera este masterandă la Facultatea de Geografie și voluntară la Muzeul Hărților din luna februarie. Este pasionată de mediul înconjurător, e mereu cu zâmbetul pe buze și dornică de a ajuta și de a învăța.