Expozitie temporara
Festivalul de artă și tehnologie Liminal, aflat la a doua ediţie, are ca temă The Unseen/ Nevăzutul și îşi propune să ridice întrebări despre partea nevăzută a tehnologiei. Impulsurile iraţionale, mecanismele sale subtile de seducție și felurile în care ne modelează realitatea interioară și exterioară sunt teme explorate de-a lungul unei săptămâni de evenimente (15 – 23 iunie).
Ediţia de anul acesta se desfășoară în cadrul sezonului Franta-România și reunește o serie de artiști francezi sau care activează în Franta, preocupaţi de problematizarea aceastor idei: RYBN, Disnovation.org, Bonjour Monde, Lukas Truniger.
Expoziţia The Unseen – Performing Surgery on Your Inner Reality va fi deschisă la Muzeul Hărţilor în perioada 20 – 23 iunie 2019 şi va prezenta lucrări trans-media care reflectă şi expun subiectele de mai sus, dar și relatiile si similarităţile neaşteptate dintre cibernetică şi metode sau discipline liminale. De asemenea, expoziția propune redescoperirea prin prisma tehnologiei a unor teritorii care ne par cunoscute – cerul, solul – precum și o interacțiune originală între text, big data și istorie. Vor expune: RYBN (FR), Disnovation.org (FR), Lukas Truniger (CH/FR), Ioan Cernei (RO), Anca Bucur & Sergiu Nisioi (RO). În seara vernisajului, gruparea artistică RYBN va prezenta prelegerea performativă Golem Incorporated: Report.
Vernisaj: 20 iunie, ora 18:00
Accesul este liber pe toată durata expoziţiei (20 – 23 iunie).
Liminal este un proiect realizat de Modulab, o platformă interdisciplinară de explorare a noilor tehnologii în relație cu arta, design-ul, inovația socială, spațiul public, cultura populară și industriile creative. Utilizând tehnologia ca mediu de exprimare, proiectele Modulab explorează dimensiunea poetică a tehnologiei, eliberând-o de necesitatea funcționalității pragmatice fără a o abandona la nivel decorativ.
Pentru mai multe informaţii despre festivalului Liminal 2019 şi evenimentele incluse click aici.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.