Motivație
Muzeul Hărților este cel mai frumos muzeu mic din București, dar dincolo de acest fapt, ne dorim să fie un muzeu pentru toți. Muzeul funcționează într-o clădire monument istoric, astfel încât intervențiile de accesibilizare sunt aproape imposibil de realizat. Cu toate acestea, vă asigurăm că la Muzeul Hărților veți fi mereu bineveniți.
Nu suntem perfecți, dar ne dorim să fim aproape de voi și să răspundem la cât mai multe dintre nevoile voastre. Vă așteptăm cu drag la muzeu, pentru a-l descoperi și a-l îndrăgi. Vă rugăm să ne scrieți în avans, pentru a discuta împreună despre nevoile voastre și modul în care le putem satisface.
Cum ajungi la noi
Fotografie cu clădirea Muzeului Hărților
Adresa: Str. Londra nr. 39, sector 1, București
Metrou: Piața Victoriei/ magistralele M1 și M2, stația Piața Victoriei
Autobuze: Stația Piața Dorobanți: 131, 282, 301, 331, 331 B, 335, 343, N119- Stația Colegiul Național I.L.Caragiale: 131, 301, 331B, 335, 461, N119- Stația Roma: 182, N1
Tramvai: Stația Roma – 1, 10
Muzeul Hărților nu are parcare proprie. Parcarea se va face „la stradă”.
Program
Detaliile complete legate de programul de vizitare le găsiți aici: https://www.muzeulhartilor.ro/contact-us/
Bilete
Fiecare persoană cu dizabilități încadrată în grad de handicap grav sau accentuat + 1 însoțitor beneficiază de acces gratuit, în baza unui document doveditor.
Lista completă a tarifelor o găsiți aici.
Personalul muzeului este format în interacțiunea adecvată cu vizitatorii cu dizabilități. Nu ezitați să ne cereți ajutorul dacă aveți nevoie.
Consultă facilitățile de accesibilizare existente în muzeu.
Vizitatori cu dizabilități fizice:
Muzeul Hărților este situat într-o clădire istorică, fără facilități de accesibilitate pentru utilizatorii de scaun rulant. Expunerea permanentă se regăsește pe două etaje, cu scări, fără lift.
Deocamdată, muzeul nu este dotat cu toaletă accesibilizată sau cameră pentru schimbat, dar ne propunem remedierea acestor aspecte în anul 2023 sau, cel mai târziu, în 2024.
Vizitatori cu dizabilități neurocognitive:
În muzeul nostru îmbrățișăm neurodiversitatea. Pentru că vrem ca vizita ta să fie una cât mai plăcută și să revii cât mai des la noi, Muzeul Hărților a pregătit facilități pentru vizitatorii cu dizabilități neurocognitive și/ sau senzoriale.
• Împrumută Kitul senzorial de la casa de bilete. Kitul se returneaza la sfârșitul vizitei. Vezi aici ce conține kitul.
• Personalul muzeului este instruit în interacțiunea adecvată cu vizitatorii cu nevoi speciale.
• Pregătește-ți vizita în muzeu, accesând secțiunea tur virtual al Muzeului Hărților. Link https://www.see360.ro/muzeul-hartilor/
Persoane cu deficiențe de văz:
Cere la casa de bilete foile cu prezentarea muzeului și a unor lucrări, realizate în limbaj Braille.
Info contact
Pentru alte informații suplimentare sau asistență legate de accesibilitate, contactează-ne.
Telefon: +40 740 220 202